Zašto treba koristiti vlažne maramice !

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Vlažne maramice je jedan od glavnih predmeta koje treba da imate kod sebe u svakom trenutku. One nisu samo za mame i malu decu koja se lako i često prljaju. Koliko su one zaiste korisne videćete u sledećih nekoliko primera koje ćemo ovde navesti.

Zašto je bitno da vodimo računa o higijeni, Pogledajte

Javni prevoz

Ukoliko živite u velikom gradu,javni prevoz je verovatno sastavni i neizbežni deo vašeg svakodnevnog života. A to sa sobom nosi veliki broj ljudi sa kojima dolazite u dodir, i samim tim dosta bakterija i virusa su u vašoj blizini. Vlaznom maramicom lako možete obrisati ruke i dosta smanjiti rizik od prehlade i drugih opasnosti koje vrebaju od bakterija i nečistoće.

Pekare i brza hrana

Ukoliko poželite da jedete u gradu, nebitno da li je to pljeskavica, pica ili burek, velike su šanse da će te jesti rukama. I zato što ste u gradu teško da će te imati prilike da operete ruke pre jela, što je uvek preporučljivo. Vlažna maramica tu stupa na scenu, moći će te lako i brzo da očistite ruke, recimo od od javnog prevoza i rukohvata, kao što smo naveli u predhodnom primeru. Isto tako će te lako da očistite nakon jela, koliko puta vam se samo dogodilo da posle recimo pice nemate gde da opere ruke i pomisliti kako vam baš treba vlažna maramica u tom trenutku?

Čiščenje

Održavanje čistoće je najkorisnija upotreba vlažnih maramica i tu nalaze svoju primenu bilo da su u pitanju elektronika poput telefona i kompjutera ili obuća i odeća. Mobilne telefone svi koristimo i to neretko nečistim rukama. Vlažnim maramicama lako možeta da ga očistite i od mrlja i od nečistoća. Tastature od kompjutera su vec od davno poznate po tome sto su jedan od predmeta na kome ima najviše bakterija. Prašina i mrvice lako zapadnu između dugmića te bakterijama omogućavaju savršeno mesto za razmnožavanje. Zato je uvek dobro prebrisati ih vlažnom maramicom svakih nekoliko dana. Ovo su samo nekoliko primera toga koliko su vlažne maramice korisne u raznim prilikama. Sigurno ima još na desetine njih, zato sledeći put kad izlazite pobrinite se da se nadju u vašem džepu ili rancu.

Оставите одговор